Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019-es tanévi pályázati kiírásai

UNKP ösztöndíjak leendő elsőéves hallgatóknak​


A Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019-es tanévi pénzügyi kerete hozzávetőleg 4 Mrd Ft, amelyből közel 2000 ösztöndíjas támogatása várható.

A pályázatokat 2018. április 10. – 2018. június 13. között lehet benyújtani.

Az idei tanévben 5 pályázati kiírás jelent meg. A "Tehetséggel fel!" Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, elsőéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. Célja továbbá a megkezdett felsőoktatási tanulmányok mellett a tanulmányi kötelezettségen túlmutató kutatói tevékenység támogatása, amelynek eredménye szakirodalmi összefoglaló tanulmány készítése, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás. Igény esetén a fogadó felsőoktatási intézmények Tudományos Diákköri (TDK) hálózatai segítenek a témavezető kiválasztásában.

Az ösztöndíj összege havi 50.000 Ft.

A teljes pályázati csomag - az 5 pályázati kiírással - innen tölthető le: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-minisz...

A "Tehetséggel fel!" Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj felhívása és mellékletei: