Ülésezett a Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság

Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság


Ma ülésezett a Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság. Az idei évben összesen 313 pályázat érkezett be. 299-en Pro Scientia és Pro Arte Aranyéremre és 14-en Junior Pro Scientia Aranyéremre pályáztak.
Első körben a szakmai bizottságok választották ki ezek alapján a tudományterületileg legjobb öt-öt hallgatót. A Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság döntésének megfelelően közülük összesen 45-en Pro Scientia Aranyérmet, ketten Pro Arte Aranyérmet kapnak.
A Junior Pro Scientia Aranyérem odaítéléséről első körben egy külön bizottság döntött, melyet a Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság hagyott jóvá.

A Pro Scientia Aranyérmekkel párhuzamosan eldőlt, hogy idén a szakmai bizottsági felterjesztések alapján kik részesülnek Mestertanár Aranyéremben. (Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által odaítélhető Mestertanár Aranyérmekről a későbbiekben születik döntés.)

A Pro Scientia Aranyérmek és a Mestertanár Aranyérmek 2019 novemberében kerülnek átadásra, az OTDT XXXIV. OTDK-t lezáró kitüntetés átadó ünnepi ülésén.

A kitüntetettek névsora itt elérhető, illetve e-mail-ben is értesítjük a nyertes hallgatókat és oktatókat a jövő hét folyamán: